Šī vietne izmanto sīkdatnes, lai uzlabotu lietošanas pieredzi un optimizētu tās darbību. Turpinot lietot šo vietni, Jūs piekrītat sīkdatņu lietošanai šajā mājaslapā. Lasīt vairāk
Pirmais sporta
e-žurnāls internetā

Paliek tikai Polija

Gatis Ķīsis

Latvijas regbija izlase Eiropas Nāciju kausa izcīņas 2. Divīzijas B grupā izcīnīja trešo uzvaru trīs spēlēs, šoreiz izbraukumā ar 27:7 pieveicot Horvātijas valstsvienību.

Mūsu komandas labā pirmos piecus punktus guva Valters Raņķis, tad Vitālijs Haleckis ar soda sitienu palielināja strapību līdz 8:0, bet horvāti ar piezemējumu un precīzu realizācijas sitienu atspēlējās – 7:8. Tomēr Latvijas komandas izvēlētā spēle uz spēka cīņu sekmīgi turpinājās, vēl vienu piezemējumu izdarot Marekam Larionovam, bet pēc Halecka precīza realizācijas sitiena rezultāts kļuva jau 15:7.

Tā noslēdzās mača pirmais puslaiks, bet otrajā Nikolaja Petjuņina un Jāņa Skujas piezemējumi, kā arī Halecka realizācijas sitieni ļāva panākt apaļu galarezultātu 27:7. Laukuma saimnieki ne ar ko līdzīgu atbildēt nespēja.

Latvijas izlases galvenais treneris Vladimirs Ņikonovs:

– Cīņai bijām labi sagatavojušies. Zinājām, kā spēlēs horvāti, zinājām, ka daudz mums palīdzēs Krievijā spēlējošie leģionāri Jurijs Baranovs un Uldis Saulīte. Izdevās spēli virzīt uz spēka cīņām, tādējādi iegūstot pārsvaru. Tagad jāgatavojas spēlei pret Poliju, kas 5. maijā notiks Rīgā. Mūsu sāncenši jau tagad uzsākuši mēneša koptreniņus Francijā, tāpēc nav grūti prognozēt, kādā kondīcijā viņi būs maija sākumā. Savukārt mums nevarēs palīdzēt abi Krievijas leģionāri, jo tajā laikā viņiem ir spēle austrumu kaimiņvalsts čempionātā. Neraugoties ne uz ko, spēlēsim un cīnīsimies tikai par uzvaru. Ar maču pret Poliju turklāt jau nekas nebeigsies, jo rudenī sāksies sacensību otrais aplis.