Šī vietne izmanto sīkdatnes, lai uzlabotu lietošanas pieredzi un optimizētu tās darbību. Turpinot lietot šo vietni, Jūs piekrītat sīkdatņu lietošanai šajā mājaslapā. Lasīt vairāk
Pirmais sporta
e-žurnāls internetā

1938 +… DIENU CEĻOJUMS NO IESTĀJEKSĀMENA LĪDZ DIPLOMDARBAM

Tā saucas galerijā Rīga (Dzirnavu ielā) skatāmā 40 Rīgas Tehniskās universitātes Arhitektūras un pilsētplānošanas fakultātes šāgada (RTU 150. jubilejas gada!) absolventu izstāde. Tie ir arī 40 jauno arhitektu stāsti, kuros nozīmīga arī sporta, tūrisma un atpūtas tēma.

Viens no Latvijā prasmīgākajiem vindsērfinga meistariem Kristaps Vītols savā diplomdarbā piedāvā uz kādreizējā Rīgas jahtkluba ziemeļu mola Ķīšezerā izveidot burāšanas centru. Starp citu, šī pagaidām visai degradētā vide Ķīšezera krastos ir viena no retajām vietām, kas pieejama publiskai burāšanai. Interesanti, ka diplomdarba vadītājs ir viens no Latvijas vindsērfinga rītausmas labākajiem burātājiem arhitekts Egons Bērziņš.

Grandiozu piedāvājumu biatlona attīstībai izteicis Māris Bārdiņš, kura diplomdarbs piesaista ar vērienīgu gājēju tiltu no Priekuļiem līdz pašreizējai olimpiskā centra biatlona šautuvei, kur izvērstas pārējās Starptautiskās Biatlona federācijas (IBU) prasībām atbilstošās būves, lai arī mūsu pusē varētu notikt pasaules čempionāts. Māra diplomdarba vadītājs ir arhitekts Andris Vītols, kam pašam nav sveša ne slēpošana, ne biatlons.