Šī vietne izmanto sīkdatnes, lai uzlabotu lietošanas pieredzi un optimizētu tās darbību. Turpinot lietot šo vietni, Jūs piekrītat sīkdatņu lietošanai šajā mājaslapā. Lasīt vairāk
Pirmais sporta
e-žurnāls internetā

Pirmsolimpiskā vasara…

Juris Ailis

Dienvideiropas vējos pilnā sparā sākusies pirmsolimpiskā burāšanas sezona, kurā savu vārdu cenšas teikt arī mūsējie. Pēc divām treniņnometnēm Francijā Latvijas izlases kandidāte Priedaines jahtkluba pārstāve Anna Aile (attēlā) savu trīs regašu pavasara turneju sāka ar startu Barselonas Olympic Sailing Week. Sešpadsmitgadīgā Anna ir vairākkārtēja Latvijas čempione Optimist klasē. Kopš pagājušā gada viņa startē ar olimpisko Laser Radial jahtu. Pērn Anna cīnījās jauniešu konkurencē un ieguva divas 37. vietas – Eiropas un pasaules jauniešu čempionātos.

Barselonas olimpiskajā burāšanas nedēļā četrās olimpiskajās klasēs piedalījās gandrīz 200 dalībnieku no 31 valsts. 25 dalībnieču konkurencē Anna Aile desmit braucienos izcīnīja 17. vietu (179 punkti).  Labākais rezultāts Annai bija 4. vieta 9. braucienā un 12. vieta 6. braucienā. Sacensības norisinājās pēc jaunās olimpiskās formulas ar finālbraucienu pēdējā dienā. Tajā piedalās tikai desmit labākie un punkti tiek piešķirti dubultā. Kopvērtējuma līdere Gintare Volungevičūte no Lietuvas tieši finālbraucienā stiprā vējā apgāzās un zaudēja uzvaru, izcīnot otro vietu ar 38 punktiem. Uzvarēja spāniete Lūcija Raiesa (35).

Šonedēļ Palmā de Maljorkā beidzas cīņa par princeses Sofijas balvu, kurā 11 olimpiskajās un Dragon klasē piedalās 1600 burātāju no 52 valstīm. Latviju pārstāv Anna Aile, kā arī Eižens Cepurnieks un 1980. gada olimpiskais čempions Aleksandrs Muzičeko, kas burā Star klasē.

Juris AILIS