Šī vietne izmanto sīkdatnes, lai uzlabotu lietošanas pieredzi un optimizētu tās darbību. Turpinot lietot šo vietni, Jūs piekrītat sīkdatņu lietošanai šajā mājaslapā. Lasīt vairāk
Pirmais sporta
e-žurnāls internetā

Futbola virslīga ar izlases zīmogu

Ļoti daudzsološs ir Latvijas futbola virslīgas sākums. Tajā šogad iespējami īpaši intriģējoši notikumi. Vismaz sešiem no astoņiem SynotTip Virslīgas klubiem ir pamatotas ambīcijas piedalīties čempionāta medaļu sadalīšanā, bet par spēles kvalitāti laukumā vajadzētu gādāt vairāku Latvijas valstsvienības vadošo futbolistu — Valērija Šabalas, Artūra Karašauska, Artūra Zjuzina — atgriešanās dzimtenē.

NEIESPĒJAMĀ MISIJA

Pērn par īstu pārsteigumu parūpējās Jūrmalas Spartaks, kas pirms tam virslīgā nekad nebija ticis augstāk par piekto vietu, bet tad pēkšņi apsteidza visus ierastos Latvijas futbola grandus. Tomēr šogad jūrmalniekiem klāsies daudz grūtāk, arī komandas komplektācija diez vai vieš optimismu Spartaka līdzjutējiem. Pirmkārt, Spartaks ir šķīries no galvenā sava triumfa režisora baltkrievu trenera Oļega Kubareva, kurš ir atgriezies savā valstī. Komandu pametuši arī gandrīz visi čempionu sastāva leģionāri, ieskaitot pagājušās sezonas virslīgas otro rezultatīvāko spēlētāju Dmitriju Platonovu. Spartaks atvadījies arī no pamatvārtsarga Vladislava Kurakina, kā arī vēl pāris vietējiem pamatsastāva futbolistiem — pussargiem Andreja Kiriļina un Daniila Ulimbaševa.

Par Spartaka jauno galveno treneri kļuvis poļu speciālists Mareks Zubs, kurš pirms dažiem gadiem ļoti veiksmīgi strādājis Lietuvā, 2013. un 2014. gadā izcīnot valsts čempionu titulu ar Viļņas Žalgiris, bet pērn viņa darbavieta bija Ķīnā. Savukārt par komandas pirmo vārtsargu acīmredzot kļūs daugavpilietis Jevgeņijs Nerugals. Joprojām ierindā ir pagājušajā sezonā par virslīgas labāko pussargu atzītais Jevgeņijs Kazačoks, no FK Metta/LU atnācis vēl viens interesants pussargs Edgars Vardanjans, bet no Liepājas izīrēts aizsargs Ņikita Bērenfelds. Protams, kā jau ierasts, Spartakam netrūks arī leģionāru (no Ukrainas, Krievijas, Horvātijas), taču par viņu spējām varēsim spriest tikai sezonas laikā. Gatavojoties sezonai, Spartaks aizvadījis treniņnometni Turcijā.

Godīgi sakot, pagaidām ir grūti ieraudzīt tos trumpjus, ar kuriem jūrmalnieki varētu atkārtot pagājušā gada panākumu, taču arī pērn pirms sezonas Spartakam retais paredzēja ne tikai čempionu titulu, bet kaut vai bronzas medaļas. Līdz ar to viss ir iespējams un čempioniem nepiedien izvirzīt zemākus mērķus.

KAUSA SPECIĀLISTI

Pagājušajā gadā kopā ar Spartaku par sezonas veiksminiekiem varēja saukt arī FK Jelgava, kas, finišējot otrajā vietā, guva savu labāko panākumu kluba vēsturē, kā arī trešo reizi pēc kārtas izcīnīja Latvijas kausu. Ļoti iespējams, ka jelgavnieki būtu tikuši arī pie čempionu titula, ja vien ne pagalam neveiksmīgais sezonas starts (pieci zaudējumi pirmajās deviņās spēlēs), pēc kura notika treneru maiņa, un lietuvieša Sauļus Širmeļa vadībā sākās Zemgales kluba uzvaru gājiens. Šogad jelgavniekiem atkal viss būs jāsāk no jauna, turklāt bez Širmeļa, kura vietu ieņēmis bijušais Moldovas izlases galvenais treneris Aleksandrs Kurtejans.

Jelgavas komandas kodolu joprojām veido Latvijas valstsvienības kandidāti — vārtsargs Kaspars Ikstens, aizsargi Gints Freimanis un Mārcis Ošs, pussargi Artis Lazdiņš un Gļebs Kļuškins, tāpat joprojām ierindā ir Lietuvas izlases pussargs Mindaugs Grigaravičs. Atgādināšu, ka pērn Ikstens tika atzīts par virslīgas labāko vārtsargu, bet Freimanis — par labāko aizsargu. Taču tajā pašā laikā Jelgavas klubā notikušas pietiekami būtiskas izmaiņas, un uz papīra jelgavniekus noteikti var pieskaitīt pie galvenajiem favorītiem uz titulu.

Jelgavas klubs šķīries no ilggadējā komandas pussarga Borisa Bogdaškina, uz citiem klubiem pārcēlušies arī aizsargi Igors Savčenkovs, Vitālijs Smirnovs, Artjoms Osipovs, rezultatīvais pussargs Andrejs Kovaļovs (pērn — septiņi vārti), uzbrucējs Daniils Turkovs, kā arī vairāki leģionāri — japānis Riotaro Nakano, lietuvietis Karolis Laukžemis, ukrainis Kirils Siličs.

Tomēr arī jelgavnieku sastāva papildinājums ir visai iespaidīgs. No Ventspils uz Jelgavu pārcēlies pussargs Alans Siņeļņikovs, komandai pievienojies arī bijušais Latvijas izlases pussargs Maksims Rafaļskis, klāt nākuši vēl vairāki jaunie vietējie futbolisti — aizsargs Reinis Flaksis (pērn spēlēja Rīgas Futbola skolā), pussargi Andrejs Kiriļins (Spartaks) un Edgars Jermolajevs (RFS). Visai interesanti ir pieaicinātie ārzemju leģionāri — uzbrucējs Ēvalds Ražulis ir spēlējis Lietuvas izlasē, viņa tautietis pussargs Ritis Leļuga savulaik jau spēlēja Latvijā Liepājas metalurga rindās, bet horvātu aizsargs Ante Bakmazs un brazīliešu pussargs Rafaels Ledesma pārcēlušies uz Latviju no Maltas čempionāta. Jāpiebilst, ka 34 gadus vecais Ledesma pērn kļuva par Maltas čempionu, bet pirms 10 gadiem viņš bijis arī Lietuvas čempiona godā.

Par FK Jelgava nopietnību liecina arī jaunas kluba treniņu bāzes būvniecība — jau šogad plānots pabeigt jaunu laukumu ar mākslīgo segumu un tribīnēm, bet nākotnes plānos ir arī slēgtas futbola halles celtniecība. Pirms sezonas FK Jelgava arī aizvadīja vienas nedēļas treniņnometni Lietuvas pilsētā Marijampolē.

VENTSPILS STABILITĀTE

Ļoti mierīgā garā sezonai gatavojās titulētākais no virslīgas klubiem FK Ventspils, kas starpsezonā pārāk neaizrāvās ar spēlētāju pirkšanu un pārdošanu. No pamatsastāva spēlētājiem FK Ventspils atvadījās tikai no pussarga Alana Siņeļņikova, kā arī īre beidzās krievu aizsargam Jevgēņijam Postņikovam, kurš pērn komandai pievienojās tikai uz sezonas otro pusi. Tajā pašā laikā ventspilnieku sastāvu papildināja tikai daži spēlētāji. Pieredzējušais aizsargs Igors Savčenkovs savulaik jau vairākus gadus spēlēja Ventspilī, bet iepriekšējās trīs sezonas aizvadīja FK Jelgava rindās, savukārt baltkrievu pussargs Artjoms Vaskovs kādreiz ir jau spēlējis Latvijā Rēzeknes Blāzmas sastāvā. Komandai pievienojušies arī vēl pāris jauni nigēriešu futbolisti.

Toties ventspilnieki joprojām var rēķināties ar pagājušās sezonas virslīgas labāko snaiperi Ģirtu Karlsonu, kurš, starp citu, pērn bija vienīgais no FK Ventspils spēlētājiem, kurš tika aicināts uz Latvijas valstsvienību. Savukārt no jaunajiem futbolistiem lielu interesi piesaista 22 gadus vecā pussarga Eduarda Tīdenberga progress — pērn viņa rēķinā bija astoņi vārti. Kā jau ierasts, ventspilniekiem būs arī pietiekami kupla leģionāru pārstāvniecība (no Ganas, Nigērijas, Krievijas, Dienvidkorejas, Serbijas), bet īpaši gribētos izcelt Lietuvas valstsvienības pussargu Simonu Pauļu, kurš Ventspilī aizvadīs jau septīto sezonu. Dzeltenzilie sezonai spēkus krāja, aizvadot divu nedēļu treniņnometni Kiprā.

FK Ventspils tikai savā pirmajā sezonā 1997. gadā virslīgā palika uzreiz aiz godalgoto pjedestāla, bet pēc tam 19 gadus pēc kārtas ventspilnieki vienmēr tikuši vismaz trijniekā, sešas reizes arī kļūstot par Latvijas čempioniem (pēdējo reizi 2014. gadā). Līdz ar to uz komandas mērķiem laikam ir lieki norādīt, it īpaši, ja atceramies, ka pagājušajā gadā, kad čempionāta finiša taisnē ventspilniekiem izslīdēja no rokām čempionu tituls, komandas galvenais treneris Pols Ašvorts izteicās, ka viņam ir vienalga — otrā vai trešā vieta. Galu galā anglis pie FK Ventspils stūres pa divām reizēm ticis pie sudraba un bronzas medaļām, bet čempionu tituls viņam joprojām ir palicis neaizsniedzams.

LIEPĀJAS RESTARTS

Pagājušā sezona izvērtās pagalam neveiksmīga 2015. gada čempionvienībai FK Liepāja, kas ne tikai nenosargāja titulu, bet negaidīti vispār palika bez medaļām. Liepājnieki uzreiz ķērās vērsim pie ragiem, veicot kardinālas izmaiņas — no galvenā trenera amata atkāpās Liepājas futbola leģenda Viktors Dobrecovs, bet viņa vietu ieņēma bijušais Rīgas Skonto treneris gruzīns Tamazs Pertija. Ņemot vērā, Liepājas un Skonto seno draudzību, šāds pavērsiens izraisa īpašu interesi.

Pertija gan uzreiz nesāka revolūciju, tomēr skaidrs, ka šādas izmaiņas nevar palikt bez jūtamām sekām. Cerēsim gan, ka laukumā joprojām galvenā teikšana būs Liepājas futbola audzēkņiem, jo Liepājas futbola skola tradicionāli bijusi ražīga jauno talantu kalve. Tiesa, FK Liepāja ir atvadījusies no savas čempionu gada spilgtākās zvaigznes jaunā uzbrucēja Dāvja Ikaunieka, kurš jau pagājušajā vasarā tika izīrēts Čehijas augstākās līgas klubam Vysočina no Jihlavas, bet šogad čehi izpirka tiesības uz viņu.

Pēc pagājušās sezonas liepājnieki vairs neturpināja sadarbību ar Latvijas valstsvienības kapteini Kasparu Gorkšu, kurš pievienojās klubam sezonas vidū, taču tas, maigi izsakoties, neapturēja komandas lejupslīdi. Par liepājnieku spēli pagājušajā sezonā visdaiļrunīgāk liecina tas, ka komandas rezultatīvākais spēlētājs ar sešiem vārtiem bija pieredzējušais aizsargs Oskars Kļava. Pērn cerības neattaisnoja arī trīs vasarā pieaicinātie horvātu futbolisti, no kuriem joprojām Liepājā palicis tikai aizsargs Dario Tomičs. Interesanti, ka ziemā FK Liepāja prezidents Māris Verpakovskis kopā ar Pertiju viesojās Āfrikā (Mauritānijā un Senegālā), mēģinot tur atrast pastiprinājumu. Pārbaudes mačos liepājniekiem aizsardzībā tika iespēlēts senegālietis Seidina Keitā, bet paredzams, ka komandai pievienosies vēl daži afrikāņi. FK Liepāja parakstīja arī līgumu ar diviem gruzīniem — uzbrucēju Giorgu Eristavi un aizsargu Vako Bačiašvili.

Tomēr FK Liepāja galvenā zvaigzne būs Latvijas izlases uzbrucējs Artūrs Karašausks, kurš tikai pagājušajā vasarā devās spēlēt uz Šveices pēc spēka otro līgu. Ņemot vērā, ka savulaik Karašausks tieši Pertijas vadībā ļoti veiksmīgi spēlēja Skonto sastāvā, tad varam cerēt no viņa sagaidīt jaunus varoņdarbus. No bijušajiem Skonto futbolistiem uz Liepāju pārcēlies arī kreisās malas aizsargs Artjoms Osipovs. Savukārt dzimtajā klubā atgriezušies Latvijas U-21 izlases spēlētāji Raivis Andris Jurkovskis un Andris Krušatins, kuri pērn bija izīrēti Rīgas Futbola skolai, kur Jurkovskis apliecināja sevi kā vienu no virslīgas perspektīvākajiem jauniešiem. Uz Liepāju pārcēlies arī pagājušās sezonas FK Ventspils otrais vārtsargs 26 gadus vecais Valentīns Raļkevičs, kuram par vietu vārtos būs jākonkurē ar Pāvelu Doroševu, kurš ir par 10 gadiem vecāks. Zīmīgi, ka atšķirībā no konkurentiem liepājnieki neaizvadīja treniņnometni siltajās zemēs, taču tas nebija saistīts ar naudas trūkumu, bet gan tāda bija trenera izvēle.

Tas, ka pagājušajā sezonā FK Liepāja palika ārpus godalgoto trijnieka, nozīmē, ka liepājnieki vēl nav nodrošinājuši vietu Eiropas līgā, par ko būs jāpacīnās Latvijas kausa izcīņā. Turklāt izloze pret liepājniekiem bijusi nežēlīga, jo jau aprīlī ceturtdaļfinālā viņiem pretī stāsies FK Ventspils, bet pusfinālā Kurzemes derbija uzvarētājus gaidīs Rīgas Futbola skola vai FK Metta/LU.

JAUNAIS SUPERKLUBS

Neapšaubāmi, ka visiespaidīgākās pārmaiņas starpsezonu periodā notikušas tikai pērn izveidotajā Riga FC vienībā, kas savā debijas sezonā virslīgā finišēja piektajā vietā, bet tagad ir gandrīz pilnībā nomainījusi sastāvu, kļūstot par vienu no galvenajiem favorītiem uz visvērtīgākajām godalgām. Pietiek tikai minēt, ka rīdzinieki savās rindās pārvilinājuši vairākus Latvijas valstsvienības pamatsastāva spēlētājus — izlases kapteini Kasparu Gorkšu, rezultatīvo pussargu Artūru Zjuzinu un valstsvienības uzbrukuma līderi Valēriju Šabalu. 35 gadus vecais Gorkšs gan ir karjeras finiša taisnē, bet 25 gadus vecajam Zjuzinam un vēl par trim gadiem jaunākajam Šabalam viss vēl ir priekšā. Turklāt Artūrs un Valērijs atgriezušies dzimtenē no ārzemēm — Zjuzins pirms tam piecus gadus spēlēja Krievijas pirmajā līgā, bet Šabala pirms trim gadiem parakstīja līgumu ar pazīstamo Beļģijas klubu Club Brugge, taču šajā laikā Beļģijas vietā uzspēlēja Kiprā, Čehijā, Polijā un Slovākijā. Zjuzins parakstījis līgumu ar Riga FC uz diviem gadiem, bet Šabala ir izīrēts rīdziniekiem uz šo sezonu.

Atceroties, ka jau otro sezonu Riga FC krāsas turpina aizstāvēt Latvijas izlases pussargs Oļegs Laizāns, bet šogad komandai pievienojušies arī vēl pērn uz valstsvienību aicinātie pussargi Boriss Bogdaškins un Andrejs Kovaļovs (pērn abi spēlēja FK Jelgava) un aizsargs Antons Kurakins (pagājušajā sezonā spēlēja Skotijas premjerlīgā), šo Rīgas klubu gandrīz vai jāsauc par mūsu valstsvienības jauno bāzes komandu.

Tāpat Riga FC šogad pievienojušies vēl vairāki agrāko gadu Latvijas čempioni — pagājušā gada Latvijas čempionvienības Jūrmalas Spartaka vārtsargs Vladislavs Kurakins, pieredzējušais aizsargs Vitālijs Smirnovs un uzbrucējs Daniils Turkovs (abi pērn spēlēja FK Jelgava). Jāpiebilst, ka Smirnovam ar Turkovu arī ir Latvijas valstsvienības spēļu pieredze, bet Kurakins pērn bija Latvijas U-21 izlases pirmais numurs. Kopš pagājušā gada komandā palicis vēl viens bijušais Latvijas čempions — aizsargs Oļegs Timofejevs. Ar šādu pastiprinājumu Riga FC varēja pat atļauties šķirties no diviem citiem Latvijas valstsvienības spēlētājiem — sava pagājušās sezonas rezultatīvākā spēlētāja pussarga Roberta Savaļnieka un uzbrucēja Sergeja Vorobjova. Tāpat prom devās vairāki leģionāri, ieskaitot uzbrucēju Aristīdu Bansē, kurš pērn sezonas otrajā pusē pievienojās Rīgas klubam, neko dižu neparādīja, taču vēlāk janvārī Burkinafaso izlases sastāvā kļuva par vienu no Āfrikas čempionāta galvenajiem varoņiem. Protams, rīdzinieki arī meklējuši papildinājumu ārzemēs, noslēdzot līgumus ar maķedoniešu aizsargu Egzonu Belicu (iepriekš spēlēja Somijā) un uzbrucēju Hiziru Apajevu no Krievijas.

Ja spēlētāju sastāvu Riga FC šogad pulcēja gandrīz no jauna, tad treneru komandtiltiņā vadības groži joprojām palikuši Krievijas speciālista Vladimira Volčeka rokās. Volčeks par Riga FC galveno treneri kļuva pagājušajā augustā, bet viņa vadībā komanda virslīgā 12 spēlēs izcīnīja 19 punktus. Gatavojoties sezonai, Riga FC janvārī aizvadīja divu nedēļu garu treniņnometni Apvienotajos Arābu Emirātos. Tāpat kā pērn, arī šosezon Riga FC savas mājas spēles aizvadīs valsts labākajā futbola arēnā — Skonto stadionā.

Redzot tik iespaidīgu gatavošanos sezonai, skeptiķi atceras par bēdīgi slaveno Kuldīgas Ventu, kas pirms 12 gadiem arī ar lielu vērienu gatavojās sezonai, sapulcējot vietējā mēroga zvaigžņu sastāvu, taču drīz vien izrādījās, ka tas bija tikai ziepju burbulis. Tomēr Riga FC vadītāji atklājuši, ka kluba prezidents ir Krievijas bagātnieks Eduards Janakovs, tāpēc lielajām ambīcijām ir kaut kāds segums. Interesanti, ka par kluba direktoru kļuvis ilggadējais futbola tiesnesis, visai skandalozais Romāns Lajuks, kurš iepriekš darbojies divos klubos, kas tika pieķerti totalizatora mahinācijās — Daugavpils Daugava un FB Gulbene.

Skaidrs, ka Riga FC šogad sev izvirza visaugstākos mērķus, bet pirmais uzdevums ir izcīnīt Latvijas kausu, lai jau šogad varētu spēlēt Eiropas līgā. Ceturtdaļfināla izloze rīdziniekiem bijusi ļoti labvēlīga, jo Riga FC tiksies ar pirmās līgas pārstāvi BFC Daugavpils, bet uzvaras gadījumā pusfinālā rīdziniekiem pretī stāsies Jūrmalas Spartaka un FK Jelgava mača uzvarētāji.

CĪŅA PAR RĪGU

Starpsezonu periodā visvairāk par sevi lika runāt Riga FC, taču ne mazāk ambiciozi mērķi ir arī citam galvaspilsētas klubam Rīgas Futbola skola. Zīmīgi, ka pēc pagājušās sezonas divi Latvijas izlases kandidāti — pussargs Roberts Savaļnieks un uzbrucējs Sergejs Vorobjovs — pārcēlās no Riga FC uz Rīgas Futbola skolu. Tāpat RFS pievienojušies vēl pavisam nesen valstsvienībā spēlējušie aizsargs Renārs Rode un pussargs Aleksandrs Fertovs. Rode pērn spēlēja Dienvidāfrikas čempionātā, bet Fertovs bija palicis bez kluba. Tāpat arī RFS šogad palīdzēs Gruzijas izlases aizsargs Laša Šergelašvili, bet uzbrucējs Leonīds Koveļs ir spēlējis Baltkrievijas izlasē. Rīgas Futbola skolā futbola zinības turpinās apgūt arī jaunie talanti astoņpadsmitgadīgie Jānis Grīnbergs un Roberts Uldriķis. Savukārt no valsts čempionvienības Jūrmalas Spartaka uz RFS pārcēlās pussargs Daniils Ulimbaševs.

Protams, nav izticis arī bez sastāva zaudējumiem — uz Malaiziju devies komandas galvenais aizsargs Ritus Krjauklis, kurš pērn izlaida tikai vienu spēli, savukārt pagājušās sezonas vienības rezultatīvākais spēlētājs Raivis Andris Jurkovskis ir atgriezies Liepājā. Prom devušies arī pērnā pamatsastāva leģionāri Nika Piļijevs un Darjus Kazubovičs, taču kopumā var teikt, ka RFS sastāvs ir kļuvis spēcīgāks. Pirms sezonas rīdzinieki aizvadīja treniņnometni Kiprā, bet galvenā trenera pienākumus šosezon pildīs Andrejs Kaļiņins, kurš jau pērn sezonas otrajā pusē vadīja komandu kopā ar Juriju Ševļakovu.

MŪŽĪGĀS PĀRSPĒLES

Četrus gadus pēc kārtas pārspēlēs par palikšanu virslīgā nācies piedalīties FK Metta/LU, kas pērn šajos mačos pārspēja pirmās līgas otro komandu Olaine/Supernova. Ja šogad studentiem izdotos pacelties kaut vienu pozīciju augstāk, tas jau būtu panākums, bet tas būs ļoti grūts uzdevums.

FK Metta/LU joprojām vada Latvijas valstsvienības trenera Mariana Pahara asistents Andris Riherts, kuram šogad būs jāiztiek bez ilggadējā komandas vidējās līnijas līdera Edgara Vardanjana un pagājušās sezonas vienības labākā snaipera Roberta Uldriķa (pērn — seši vārti). FK Metta/LU īpaši nav meklējusi pastiprinājumu no malas, uzaicinot tikai Dienvidāfrikas aizsargu Kabelo Seribu. Tiesa, studentu rindās no pagājušās sezonas palikuši arī trīs afrikāņi (Abrahams Ašrifī no Ganas, nigērieši Adamu Abdullahi un Usmans Abass) un japānis Takumi Mijazaki, kuriem pērn bija pietiekami svarīga loma komandas spēlē.

Futbola skola Metta Latvijas futbola federācijas reitingā ir atzīta par labāko Latvijas futbola akadēmiju, tāpat arī klubs domā par Hanzas vidusskolas stadiona būvniecību, taču tas virslīgā punktus nedod. Lai gan savulaik FS Metta publiski izvirzīja sev mērķi 2020. gadā kļūt par Latvijas čempioniem, tas joprojām neizklausās nopietni.

ŠAUBĪGIE DEBITANTI

Šogad virslīgā debitēs SK Babīte/Dinamo, kas pagājušajā sezonā pirmajā līgā bija ārpus konkurences — neskaitot pēdējā kārtā nesagatavota laukuma dēļ nenotikušo spēli, bijušā Latvijas izlases uzbrucējs Mihaila Miholapa trenētā komanda svinēja uzvaras 26 no 27 spēlēm. Babītes klubs ieņems BFC Daugavpils vietu, tādējādi pirmo reizi atjaunotās republikas laikā virslīgā nebūs neviena Latgales kluba — atgādināšu, ka vēl 2012. gadā Daugavpils Daugava tika Latvijas čempionu godā. Pagājušajā sezonā pirmās līgas uzvarētāji savas mājas spēles aizvadīja Piņķu stadionā, taču tas nav piemērots virslīgas spēļu aizvadīšanai, tāpēc šogad SK Babīte/Dinamo pārcelsies uz Skonto stadionu, ko dalīs kopā ar Riga FC. Šogad mainījies arī kluba nosaukums, jo SK Babīte trūkst dažu jauniešu vecuma grupu, tāpēc noslēgts sadarbības līgums ar jauniešu klubu Dinamo Rīga.

Pagājušā sezonā Babītes komandas līderi bija uzbrucēji Niks Savaļnieks un Edgars Kārkliņš, kuri pērn pa diviem pirmajā līgā guva 52 vārtus. Kopš pagājušās sezonas komandā palicis arī vidējās līnijas līderis Krievijas leģionārs Dmitrijs Hohlovs, kā arī komandai pievienojušies vairāki leģionāri pārsvarā no Krievijas, no kuriem pāris jau agrāk spēlējuši Latvijā — aizsargs Pāvels Močaļins spēlējis FK Ventspils, bet uzbrucējs Vjačeslavs Suškins — FK Jelgava.

Diemžēl SK Babīte/Dinamo vēl nepaspēja debitēt virslīgā, kad jau gāja vaļā pirmais skandāls — virslīgas jaunpienācēji tika izslēgti no virslīgas Ziemas kausa izcīņas, jo radās aizdomas par manipulācijām ar rezultātu spēlē ar Lietuvas klubu Sūduva (1:3). Latvijas futbola federācijas to nosauca par pēdējo brīdinājumu jeb dzelteno kartīti.