Šī vietne izmanto sīkdatnes, lai uzlabotu lietošanas pieredzi un optimizētu tās darbību. Turpinot lietot šo vietni, Jūs piekrītat sīkdatņu lietošanai šajā mājaslapā. Lasīt vairāk
Pirmais sporta
e-žurnāls internetā

Dāvja Dreimaņa tendence

Martins Dukurs populāru padarīja skeletonistu jēdzienu — tendence. Pēc šādas mērauklas Dāvis Dreimanis ir uz pareizā ceļa. Šī skeletonā viņam ir tikai otrā sezona, Jaunatnes olimpiskās spēles karjerā bija piektās sacensības, bet treniņbraucienos sācis ar vienpadsmito rezultātu, Dāvis pēdējās divās reizēs jau finišēja trešais.

Tiesa, par treniņbraucieniem medaļas nedod. Turklāt pēdējie norisinājās stiprā sniegputenī, bet Dāvim bija izlozes priekšrocības — viņš startēja ar pirmo numuru. Vienalga, kā teiktu visi trīs Dukuri — tendence pozitīva.

To apliecināja arī sacensības. Startā būdams tikai desmitais un divpadsmitais, Dreimanis abos braucienos finišēja astotais, šādu vietu izcīnot arī kopvērtējumā. „Ar pirmo virāžu, kas sagādāja problēmas pirmajos treniņbraucienos, tagad tiku galā labi, bet abas reizes kļūdījos septītajā virāžā,” paškritisks bija siguldietis. „Iepriekš plānojām, ka būtu labi iekļūt desmitniekā. Dāvis ar savu nelielo pieredzi šo uzdevumu izpildīja godam,” atzina treneris Mārtiņš Bite.

Dāvis ir Siguldas kalnu slēpošanas treneres Solvitas Dreimanes dēls, un loģiski, ka no bērna kājas trenējies šajā sporta veidā, savā vecuma grupā kļūdams pat par Latvijas čempionu un dažu reizi pārspējot arī Miku Zvejnieku. „Tad, kad viņš nokrita,” kautrīgi piebilst Dāvis.

Pirms diviem gadiem Dāvi pievērsties skeletonam pierunāja tēvs. Un nu… astotais olimpiskajās spēlēs. Tendence! Čempiona zeltu izcīnīja vācietis Sebastjans Bernekers, kurš nezaudēja nevienam nevienā trases nogrieznī ne visos sešos treniņbraucienos, ne abos olimpiskajos.

Lai jūs nemulsina nelielais dalībnieku skaits. To noteica organizatori. Iepriekš divās atlases sacensībās spēkiem mērojās desmitiem jauno atlētu, lai iekļūtu šo četrpadsmit finālistu skaitā. Tas pats attiecas uz bobsleju.

 

SKELETONS

(14 dalībnieki)

1. Sebastjans Bernekers (Vācija) 1:52,73

2. Stefans Rihards Geislers (Austrija) +1,97

3. Korejs Gilīzs (Kanāda) +3,09

4. Kosmins Marjuss Kjoibasu (Rumānija) +3,13

5. Saša Bergers (Šveice) +4,95

6. Valerijs Mišajevs (Krievija) +4,98

8. Dāvis Dreimanis (Latvija) +5,73