Šī vietne izmanto sīkdatnes, lai uzlabotu lietošanas pieredzi un optimizētu tās darbību. Turpinot lietot šo vietni, Jūs piekrītat sīkdatņu lietošanai šajā mājaslapā. Lasīt vairāk
Pirmais sporta
e-žurnāls internetā

Inteliģents spēcīgāko skolā

Gustavs Lukstiņš šajā vecuma grupā ir mūsu pirmais numurs, bet vēl ne reizi nav bijis Latvijas čempions. Nedēļu pirms EYOF Latvijas U-16 zeltu izcīnīja Rūdolfs Mednis, bet vilciens uz Utrehtu jau bija aizgājis. Savukārt Gustavs spēlējis divos finālos un dažos pusfinālos 3. un 2. kategorijas Eiropas jauniešu turnīros.

„Viņš ir inteliģents spēlētājs,” uz Gustava trumpi norāda Jānis Viņķis, kurš viņu pēdējos trīs gadus trenē Mārupes tenisa skolā. „Viņš spēj rast risinājumu spēlē pret fiziski spēcīgākiem, agresīvākiem tenisistiem, kuriem teorētiski vajadzētu zaudēt. Gustavs pagaidām ir tievs, izstīdzējis puisis, kuram trūkst muskuļu masas. Tā palielināsies dabiski, arī treniņos mēs pie tā strādājam. Tāpēc pagaidām agresīvā tenisā viņš nejūtas komfortabli. Palielinoties spēkam, mainīsies arī mūsu spēles filozofija. Gustavam ir rezerve, kur pielikt.”

„Esmu dzimis decembrī un man vienmēr nācies spēlēt ar gandrīz par gadu vecākiem konkurentiem,” norāda Gustavs, kam šobrīd ir tikai četrpadsmit, bet augums jau 182 cm, savukārt svars tikai 62 kg. Tenisā Rīgas Teikas vidusskolas 8. klases skolnieks ir deviņus gadus. Kādu laiku paralēli nodarbojies arī ar sporta dejām un futbolu. „Teniss visu laiku bija galvenais,” uzsver Gustavs, kurš tagad šai spēlei velta vismaz sešus treniņus nedēļā.

Iepriekšējā sezonā Gustavs cītīgi piedalījās Eiropas U-14 turnīros. Šogad Lietuvā pirmo reizi jau iekļuva finālā arī U-16 konkurencē, būtībā cīnoties ar divus gadus vecākiem puišiem. „Tas nemaz nav slikti,” uzsver Gustavs. „Es visu laiku sitos ar stiprākiem, pierodu pie grūtām cīņām un pats kļūstu labāks. Man vēl jāpieliek spēks un jāpalielina ritms.”