Šī vietne izmanto sīkdatnes, lai uzlabotu lietošanas pieredzi un optimizētu tās darbību. Turpinot lietot šo vietni, Jūs piekrītat sīkdatņu lietošanai šajā mājaslapā. Lasīt vairāk
Pirmais sporta
e-žurnāls internetā

Rekordu nedēļa

Sākusies ar maveidīgu iesildīšanos Vislatvijas skolēnu rīta vingrošanā piektdien, Eiropas Sporta nedēļa sev pievienoja vēl vienu vīkendu, noslēdzoties ar trim vērienīgiem nakts pasākumiem. Kad viss paveiktais tika apkopots, projekta vadītāja Dace Zvaigzne varēja paziņot, ka sasniegts jauns rekords — Sporta nedēļā sportojuši 317 268 iedzīvotāji!

“Tas ir par 100 000 vairāk, salīdzinot ar pagājušo gadu!” precizēja Dace Zvaigzne, uzsverot pašvaldību iniciatīvas nozīmi šā panākuma gūšanā. “Pavisam kopā Latvijā Eiropas Sporta nedēļas ietvaros notika vairāk nekā 500 sportisku pasākumu, kas ļāva izbaudīt aktīvu dzīvesveidu un iedrošināt neaizmirst par sportu arī ikdienā, vislabāk — kopā ar ģimeni un draugiem.”

Par savdabīgu rekordistu kļuvis arī arhitekts un gargabalnieks Dins Vecāns, kurš pavasarī trijās nedēļās veica unikālu 1836 km skrējienu apkārt Latvijai, vidēji dienā pieveicot vairāk nekā 80 kilometru. Eiropas Sporta nedēļu viņš atklāja, startējot Stirnubuka skrējienā un spēlējot futbolu, bet noslēdza, piedaloties nakts peldējumā un nakts braucienā ar skrituļslidām pa K. Valdemāra ielu.

Arīnakts peldējumā tika sasniegts jauns rekords stafetē, visiem dalībniekiem nopeldot kopā 77,35 kilometrus. Pasākums tika rīkots Rīgā, Liepājā, Daugavpilī un Ventspilī.“Kopā sanākot un citam citu uzmundrinot, sasniedzām augstāko rādītāju — Rīgā nopeldējām 34 kilometrus!” Ķīpsalas peldbaseinā gandarīts bija Dins Vecāns. Otrajā vietā — Ventspils, kur dalībnieki nopeldēja 20,15 km, seko Liepāja ar 12,95 km un Daugavpils ar 10,25 kilometriem.

Savukārt stundu pirms pusnakts kopā ar Vecānu un 10 000 skrituļotāju, kas ar skrituļslidām, skrituļdēļiem vai skrejriteņiem startēja pie Brīvības pieminekļa, lai dotos iemēģināt jaunuzklāto K.Valdemāra ielas segumu, devās arī #BeActivevēstnesis parabobslejists Alvils Brants un Latvijas ratiņbasketbola veterāns Aigars Miklāvs. “Es ceru, ka ikviens, kurš atnāca uz pasākumu galvaspilsētā vai reģionā, ieraudzīja, ka būt fiziski aktīvam ir vienkārši!” teica 2016. gada pasaules vicečempions parabobslejā Alvils Brants.

Vislatvijas orientēšanās naktī Rīgā, Jūrmalā, Limbažos, Talsos un Vecumniekos piedalījās vairāk nekā 850 dalībnieku, kas sacentās nakts rogainingā. Tajās komandas, kas startēja dažādās grupās, kontrolpunktos sagaidīja plāksnītes ar QR kodu, kuru atpazina speciāli šim pasākumam izstrādātā rogaininga lietotne sportistu viedtālrunī.

Arī futbols tika spēlēts ne tikai 12 stundu maratonā pie Brīvības pieminekļa, bet gan visas Sporta nedēļas garumā un ļoti daudzos laukumos, lai demonstrētu šīs spēles pieejamību arī tādās vietās kā, piemēram, Pope, Nīca, Mērsrags, Tume, Brenguļi vai Mežvidi.