Šī vietne izmanto sīkdatnes, lai uzlabotu lietošanas pieredzi un optimizētu tās darbību. Turpinot lietot šo vietni, Jūs piekrītat sīkdatņu lietošanai šajā mājaslapā. Lasīt vairāk
Pirmais sporta
e-žurnāls internetā

Ar un bez slidām

Vasara ir pilnbriedā. Taču ir viena sportiskas tautas daļa, kas jau tagad pamatīgi domā par ziemu. Hokejistiem brīvdienas beigušās. Notiek intensīva gatavošanās jaunajai sezonai.

Izvēlīgie un pieticīgie

Latvijas valstsvienības dalībnieki un kandidāti nedēļas sākumā pulcējās kopā, lai aizvadītu divu nedēļu treniņnometni. Vīri darbojas gan fiziskās sagatavotības uzlabošanā, gan arī atgūst ledus garšu. Kāds no viņiem dosies prom no Latvijas tuvākajās dienās, vēl citi mēneša beigās vai nākamā sākumā. Tiesa, runa ir vien par tiem, kuriem ir jauni vai pagarināti iepriekšējie darba līgumi.

 

 

„Mūsu rindās daudziem spēlētājiem vēl ir neskaidras jaunās sezonas aprises," saka Latvijas izlases galvenais treneris Oļegs Znaroks. „Bez darba, cerams, nepaliks neviens no viņiem, tomēr potenciālo klubu izvēles iespējas nav plašas."

„Krievijas hokeja tirgus jau ir tikpat kā slēgts," turpina izlases trenera asistents Harijs Vītoliņš. „Atliek vēl meklējumi citās Eiropas valstīs vai viņpus okeānam zemākās līgās. Katrs Latvijas spēlētājs ir personība, katrs ar saviem mērķiem un vēlmēm. Kāds varbūt priecīgs par pieticīgāku līgumu, cits varbūt tomēr pārvērtē savas spējas, cerot uz vēl vērtīgāku piedāvājumu. Var jau gaidīt mēnesi, divus, varbūt pusgadu. Tikmēr spēles kvalitāte neapšaubāmi iet mazumā. Tiem, kuriem neveiksies ar darba meklējumiem citās zemēs, acīmredzot papildinās Samsung premjerlīgā spēlējošās komandas. "

„Izlases spēlētājiem jau tradicionāli rīkojam vasaras treniņnometni," piebilst Oļegs Znaroks. „Mums tas ir svarīgi. Lai arī kādā klubā sezonu aizvadītu valstsvienības hokejisti, līdzās viņu vārdam komandas sarakstā vienmēr ierakstīts arī vārds LATVIJA."

Lielo notikumu gaidās

Jaunā hokeja sezona Latvijas sporta cienītājiem sola interesantus brīžus. Kā zināms, mūsu valstī notiks U-18, U-20 un sieviešu pasaules čempionāti, kā arī Kontinentālā kausa izcīņas fināls. Kā sacīkšu rīkotāji sev līdzdalību izšķirošajās cīņās jau nodrošinājuši Latvijas čempioni – Rīga 2000 spēlētāji.

Tituliem bagātā komanda sev lielāko uzmanību pievērsa pavasarī, kad kluba prezidents Viesturs Koziols paziņoja par atkāpšanos no amata. Pirms tam izskanēja versijas par viņa lolotās komandas iespējamo startēšanu Krievijas augstākajā līgā. Šādu versiju par labu esam atzina arī virkne Latvijas izlases dalībnieki, piemēram, Edgars Masaļskis, Oļegs Sorokins, Rodrigo Laviņš un vēl vairāki. Tomēr beigu beigās izrādījās, ka rīdzinieki nespēlēs ne vien Krievijā, bet arī ne Baltkrievijas čempionātā, visus spēkus veltos vienīgi līdzdalībai Samsung premjerlīgā.