Šī vietne izmanto sīkdatnes, lai uzlabotu lietošanas pieredzi un optimizētu tās darbību. Turpinot lietot šo vietni, Jūs piekrītat sīkdatņu lietošanai šajā mājaslapā. Lasīt vairāk
Pirmais sporta
e-žurnāls internetā

Uz Līgatni!

Vai esi šoruden jau gana izstaigājies? 26. septembrī risināsies Eiropas Sporta nedēļas centrālais pasākums — #BeActive pārgājiens gleznainajā Līgatnes apkārtnē. Īsajā distancē maršruts būs līdz 8 km, vidējā distancē — 15 km un garajā distancē — 25 km. Atšķirībā no citiem pārgājieniem šoreiz maršrutā dalībniekus sagaida izaicinājuma spēle un iespēja burtiski izgaršot, izzināt un izjust apkārtnes stāstus. Dalība pārgājienā bez maksas, reģistrējoties www.beactivelatvia.lv/pargajiens

Atbalstot Eiropas Sporta nedēļas ideju — piecelies un piecel draugu, pārgājienā rosina doties kopā ar vismaz vienu draugu, ģimenes locekli vai paziņu, īpaši aicinot tos, kuri ikdienā līdz šim bijuši mazāk aktīvi.  

Pārgājiena dalībnieki pirms došanās distancē saņems drukātas distanču kartes, taču būs iespēja distancei sekot līdzi, izmantojot arī mobilās ierīces lietotni (informāciju par to dalībnieki saņems pēc reģistrācijas). Dalībniekiem būs iespēja pārgājienu papildināt ar izzinošu, interaktīvu izaicinājumu spēli savā viedtālrunī. Maršrutam pielāgotā spēlē dalībnieki varēs atbildēt uz dažādiem jautājumiem un, risinot uzdevumus, labi pavadīt laiku. Ar #BeActive Pārgājiena un izaicinājuma spēles noteikumiem vari iepazīties pārgājiena mājaslapā. 

Dalībniekus finišā sagaidīs dziesminieks Mikus Frišfelds kopā ar runasvīru Uģi Melderi. Muzikālā noskaņā varēs atskatīties, kādi piedzīvojumi gadījušies pa ceļam, izbaudīt siltu tēju un līdzi paņemtās sviestmaizes, folijā ceptu kartupeli, karstu zupu vai gardo belašu no Līgatnes bunkuriem. 

“Ja kustas, veselība uzlabojas jebkurā vecumā,” moži doties pārgājienā aicina šī gada #BeActive vēstnese šarmantā un enerģiskā deviņdesmitgadniece no Dundagas Aina Margarēte Pūliņa. Viņa joprojām ik dienas nosoļo trīs kilometrus un ir pārliecināta: “Lai izkustētos, laiku var atrast jebkurā brīdī, kamēr vien var pakustēties. No rīta, piemēram, skatoties, kāds ārā laiks, var pāris reizes ar rokām atspiesties pie palodzes, stiprinot roku un plecu muskulatūru.” 

“Ir svarīgi cilvēkus iedrošināt un aicināt fiziski izkustēties,” uzsver LSFP prezidents Einars Fogelis. “Tieši tāpēc aicinām uz pārgājienu, kurā katrs atbilstoši savām spējām varēs izvēlēties distanci, kurā nebūs laika kontroles un viena uzvarētāja. Uzvarētāji būs visi.”  

Aicinām #BeActive pārgājienam pieteikties ikvienu — individuāli, ģimenes lokā, kolēģu vai draugu kompānijā! Visus Eiropas Sporta nedēļas pasākumus var atrast kartē: www.beactivelatvia.lv. 

Taču vēl līdz Eiropas Sporta nedēļas sākumam ikviens var pieteikties #BeActive izaicinājumam regulāri sportot, izmantojot Endomondo aplikāciju (https://www.endomondo.com/challenges/44516771). Skrienot, ejot, nūjojot, braucot ar riteni vai citādi (izvēloties citu ar GPS nosakāmu sporta veidu), vēlams trīs reizes nedēļā, bet ne mazāk kā 12 reizes izaicinājuma laikā līdz 27. septembrim, papildu labai pašsajūtai un veselīgam ieradumam iespējams laimēt vērtīgas balvas. Ja lietojat Endomondo aplikāciju, vērā tiks ņemtas iepriekšējās sporta aktivitātes, kas aizvadītas izaicinājuma noteiktajā laikā, jau pirms piereģistrēšanās izaicinājumam! 

Eiropas Sporta nedēļa notiek vienlaikus 42 valstīs ar mērķi mainīt iedzīvotāju paradumus, vairāk piesaistot aktīvam dzīvesveidam. 30 minūšu mērenas intensitātes fiziskā slodze piecas reizes nedēļā būtiski samazina saslimšanas risku ar daudzām, tajā skaitā sirds un asinsvadu, slimībām, rekomendācijās norāda Pasaules Veselības organizācija. 

BEACTIVE PĀRGĀJIENS LĪGATNES APKĀRTNĒ 

* Pārgājiens 8 km, 15 km un 25 km distancēs 

* Dalība bez maksas, reģistrējoties www.beactivelatvia.lv 

* Pārgājienā aicinām doties kopā ar vismaz vienu draugu, ģimenes locekli, paziņu 

* Papildus prāta asumam — izzinoša interaktīva izaicinājumu spēle viedtālrunī

Kristaps Zaļkalns
Kristaps Zaļkalns